Ingrediente
- o bucata pastrav file
- 3 linguri de orez
- 1/2 morcov
- 1/4 ardei kapia
- 1/2 ardei gras
- o ceapa mica alba
- un fir de patrunjel verde
- piper si cimbrisor uscat
- 2 linguri de unt
- un praf de sare
Mod de preparare
Se curata bine pestele de oase si se aseaza pe o hartie de copt.
Se “condimenteaza” cu piperul si cimbrisorul uscat. Se adauga o lingura de unt si se impacheteaza. Se aseza intr-un vas termorezistent si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 175 de grade.
Intre timp se pregateste garnitura.
Se curata, se spala si se dau prin razatoare legumele. Se pregateste o tigaie antiaderenta in care se topste untul si se adauga legumele. Se lasa la inabusit pana se gatesc.
Se spala si orezul si se pune la fiert. Dupa ce s-a gatit, se scurge de apa si se amesteca cu legumele. Optional se adauga un praf de sare.
Pofta buna!