Pastrav file cu orez si legume



Ingrediente

  • o bucata pastrav file
  • 3 linguri de orez
  • 1/2 morcov
  • 1/4 ardei kapia
  • 1/2 ardei gras
  • o ceapa mica alba
  • un fir de patrunjel verde
  • piper si cimbrisor uscat
  • 2 linguri de unt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se curata bine pestele de oase si se aseaza pe o hartie de copt.

Se “condimenteaza” cu piperul si cimbrisorul uscat.  Se adauga o lingura de unt si se impacheteaza. Se aseza intr-un vas termorezistent si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 175 de grade.

Intre timp se pregateste garnitura.

Se curata, se spala si se dau prin razatoare legumele. Se pregateste o tigaie antiaderenta in care se topste untul si se adauga legumele. Se lasa la inabusit pana se gatesc.

Se spala si orezul si se pune la fiert. Dupa ce s-a gatit, se scurge de apa si se amesteca cu legumele. Optional se adauga un praf de sare.

Pofta buna!

Mai multe poze