Waffe cu sunca si cascaval



Ingrediente

  • 2 oua
  • 280 ml lapte de vaca
  • 250 g faina
  • sare
  • o lingura praf de copt
  • cascaval
  • sunca
Sos
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 1/4 lingurita sare
  • 250 grame de branza cheddar

Mod de preparare

Waffe, Waffles, vafe, gofre, dulci sau sarate, multe denumiri dar la fel de bune toate.

Urmeaza o reteta OMG, sau cea mai buna facuta de mine, promit sa va placa!

 

Se mixeaza ouale cu sarea, apoi se adauga pe rand laptele, faina si praful de copt, dupa care se lasa 15 minute la odihna.

Se pune la incins aparatul de waffe, cu ajutorul unei pensule se unge cu putin unt sau ulei ( doar la prima gofra) , iar cu ajutorul unui polonic se pune o parte din compozite in centrul aparatului, se aseaza sunca, cascavalul iar deasupra se pune din nou o parte din aluat (vezi carusel foto).
Se pune capacul si se gatesc aproximativ 2 minute, in functie de aparat, sau pana se rumenesc frumos.
Se aseaza pe un gratar si le lasa putin la racit.

Intre timp, se pregateste sosul de branza.

Se pune untul la topit, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana sa omogenizeaza.
Treptat se adauga laptele si se amesteca in continuare,  pana se incorporeaza.
Se lasa la foc 3-4 minute, dupa care se adauga branza si sarea.
Se mai lasa cateva minute, pana se topeste branza.

*puteti reduce cantitatile la jumatate, deoarece iese muuult sos
*dupa pastrare la rece, il puteti reincalzi cu putin lapte adaugat
*puteti adauga si chilli daca il vreti picant
*tot optional, 100 g smantana 24% la final, ii da un gust super bun.

Se servesc impreuna, cu muuuulta pofta, evident!