Turta dulce cu ghimbir si scortisoara



Ingrediente

  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 2 banane coapte bine
  • 1 ou
  • o lingurita de ghimbir
  • o lingura de scortisoara
  • DECOR:
  • mascarpone
  • ulei de cocos
  • merisoare rosii
  • apa
  • carob

Mod de preparare

 

Intr-un bol mare, se piseaza bananele si se amesteca cu untul(la temperatura camerei, cu cat e mai moale cu atat se poate manevra mai bine). Se adauga apoi ghimbirul, scortisoara, oul si faina si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios, asemanator plastilinei(la nevoie se mai adauga faina).

Se pune aluatul in folie alimentara si se lasa o ora la frigider, dupa care, se intinde cu ajutorul sucitorului. Se decupeaza turta, cu ajutorul formelor de biscuiti si se introduce la cuptor aproximativ 15 minute, la 180 grade C.

Cand e coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Intre timp se face glazura. Se amesteca o lingura de mascarpone cu o lingura de ulei de cocos topit, pentru a obtine glazura”alba”, iar pentru a obtine glazura de “ciocolata”, se amesteca carobul cu putina apa.

Se pune glazura in dispozitiv special pentru ornat, sau intr-o punga taiata putin la un capat, si se decoreaza dupa cum doriti!

 

Un desert ideal pentru masa de sarbatori!

 

Pofta buna!

Mai multe poze