Trunchi de copac



Ingrediente

  • RULADA:
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zahar sau indulcitor dupa gust
  • BUDINCA:
  • 600 ml lapte
  • 45 g amidon de porumb
  • zahar sau indulcitor dupa gust
  • 3 linguri de carob
  • 3 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie 
  • DECOR:
  • merisoare rosii
  • rozmarin
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru inceput, se pregateste budinca.

Se pune laptele la foc impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul(indulcitorul), cu ajutorul unui tel, apoi se adauga amidonul cernut. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga in lapte, amestecand continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Se opreste focul si se  adauga o lingura de carob, pentru a obtine o culoare mai inchisa. Se amesteca bine dupa care se lasa la racit.

Intre timp, se pregateste rulada.

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta pufoasa, dupa care se adauga faina si praful de copt cernute.

Se pune compozitia intr-o tava de 35×35 cm., tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, la 180 grade C., pentru  aproximativ 7 minute.

Se pregateste un prosopel de bucatarie pe blatul de lucru, pe care se rastoarna rulada imediat dupa ce este scoasa din cuptor. Se dezlipeste usor hartia de copt, dupa care se ruleaza usor cu ajutorul prosopului si se lasa la racit.

Apoi, se desface usor, se pune budinca(nu se foloseste toata cantitatea, o parte se pastreaza pentru a orna buturuga) si se ruleaza usor.

Se inveleste in hartie de copt si se da la frigider pentru o ora.

Se scoate apoi de la frigider, se taie capetele pe diagonala si aseaza, unul langa rulada si unul deasupra.

Budinca ramasa se amesteca cu cele doua linguri de carob, dupa care se intinde pe rulada. Striatiile se fac cu ajutorul unei furculite. 

Se decoreaza cu fulgii de cocos, merisoarele si crengutele de rozmarin si se da la frigider pana urmeaza sa fie servita!

 

Atat de potrivita pentru masa de sarbatori. Este un desert deosebit, extrem de delicios si potrivit pentru toate varstele!

 

Pofta buna!

Mai multe poze