Tort umplut



Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g faina
  • 50 g amidon de cartof(amidon de porumb sau faina)
Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • zahar dupa gust
  • 40 g amidon de porumb
  • un plic de vanilie
Crema
  • crema de alune(nutella)

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul, pentru aproximativ 10 minute, pana se obtine o consistenta pufoasa. Se adauga apoi faina si amidoul cernute si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.

Se pregateste o forma de copt cu pereti detasabili(eu am folosit cu diametrul de 22 cm), se tapeteaza cu unt si faina, dupa care se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute la 170 grade C., sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se pregateste budinca. Reteta budinca aici!

Dupa coacere, se lasa blatul la racit, apoi se taie pe orizontala in partea superioara. Partea superioara a blatului se lasa deoparte, iar cea inferioara se scobeste, exact ca si la tortul “musuroi de cartita”(vezi poze pas cu pas). “Scobitura” se umple cu un strat subtire de crema de alune, peste care se pune budinca si se niveleaza.

Se adauga partea superioara a blatului, se orneaza dupa preferinte, iar apoi se da la frigider pana urmeaza sa fie servit.

Pofta buna!

 

Din blatul “scobit” puteti face bomboane delicioase cu oleaginoase.

 

Un tort extrem de cremos si delicios.

Mai multe poze