Tort Lucas



Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 80 ml ulei
  • 90 g zahar
Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • zahar pudra (optional/dupa gust)
  • cirese
  • afine
  • zmeura
  • coacaze rosii
  • mure
Decor
  • 180 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri ulei de cocos
  • fructe
  • menta

Mod de preparare

I-am spus “tort Lucas”, pentru ca l-am pregatit special pentru ziua bebeluseniei noastre. M-am inspirat din reteta tortului spirala , care se afla deja pe blog. Este un tortulet foarte bun, de efect si sa stiti ca pe cat pare de complicat, pe atat de usor este.

Blatul:

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga rand pe rand galbenusurile, uleiul, faina si cacaua cernute, si se incorporeaza cu ajutorul unui tel.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava de copt(36x36cm) tapetata cu hartie de copt, si se da pentru 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C.

Se scoate de la cuptor, se lasa 5 minute la racit, dupa care se indeparteaza hartia de copt si se taie in 4 fasii egale. Se ruleaza usor intr-o alta bucata de hartie si se lasa asa pana se pregateste crema.

Crema:

Se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu zaharul, dupa care se incorporeaza branza mascarpone. O parte din crema obtinuta se intinde pe feliile de blat, dupa care se aseaza si fructele(vezi foto). O parte se pastreaza pentru a inveli tortuletul.

Se ruleaza prima bucata de blat cu grija, iar “cilindrul” obtinut se aseaza “in picioare”, pe mijlocul unui suport pentru tort. Urmatoarele bucati de blat se aseaza in continuare pe exteriorul cilindrului(vezi foto), pentru a obtine “spirala”. Se imbraca in crema ramasa, dupa care se da la frigider.

Intre timp se pregateste glazura.

Se pune un vas cu apa la fiert. Se rupe ciocolata bucati si se pune intr-un vas de sticla termorezistent. In momentul in care apa incepe se fiarba, se pune bolul de sticla deasupra vasului cu apa. Se lasa 5 minunte, dupa care se adauga uleiul de cocos si se amesteca pana obtineti consistenta dorita. Glazura se lasa la racit cateva minute.

Se scoate tortul de la frigider si se toarna glazura. Pentru a evita sa murdariti suportul, il puteti tapeta cu hartie. Se decoreaza cu fructe si menta si se da din nou la frigider pentru minim o ora, dupa care se feliaza.

Pofta buna!