Tort cu mere si crema de zahar ars



Ingrediente

  • 2-3 mere
  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
Crema
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se pregateste un vas care poate fi introdus la cuptor(eu am folosit o cratita de aprox 5l).

CARAMEL:

Se pun cele 6 linguri de zahar la caramelizat. Se lasa la foc mic pana nu se mai vad cristale de zahar, daca este nevoie se amestca cu o lingura.

Intre timp se spala, se curata si se feliaza merele.

Se intinde zaharul pe marginile cratitei si se aseaza feliile de mar si untul. Se lasa putin la racit, pana se pregateste crema de oua.

CREMA:

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele, pana se omogenizeaza, dupa care se adauga peste mere si caramel. Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. pentru 30 de minute. 

Inainte, cu aproximativ 10 minute de trecerea timpului de coacere a cremei de oua, se pregateste blatul.

BLAT:

Se separa albusurile de galbenus. Se bat bine albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Se adauga galbenusurile si se mixeaza impreuna. Apoi se incorporeaza faina cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna peste mere si crema de oua si se introduce din nou la cuptor, pentru aproximativ 15-20 minute, sau pana se rumeneste frumos.

Tortul se va lasa la racit in vasul in care s-a copt. Se va pune apoi platoul pe care urmeaza sa fie scos, ca un capac si se va rasturna cu grija, astfel incat sa nu se rupa iar caramelul sa curga.

Poate fi ornat cu frisca.

Este absolut delicios!

 

Pofta buna!:)

Mai multe poze