Tort cu mere si caramel



Ingrediente

  • MERE CARAMELIZATE:
  • 6 mere
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt
  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Se pregateste un vas care poate fi introdus la cuptor. Se pun cele 6 linguri de zahar la caramelizat. Se lasa la foc mic pana nu se mai vad cristale de zahar, daca este nevoie se amestca cu o lingura.

Intre timp se spala, se curata si se feliaza merele.

Se intinde zaharul pe marginile cratitei si se aseaza feliile de mar si untul. Cratita se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.

Intre timp se pregateste blatul.

Se separa albusurile de galbenus.

Se bat bine albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Se adauga galbenusurile si se mizeaza impreuna.

Apoi se incorporeaza faina cu ajutorul unei spatule. Se adauga uleiul si se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta se toarna peste mere si caramel si se introduc din nou la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Poate fi servit cu fructe, budinca, gem, frisca etc.

 

ACEASTA RETETA ESTE DEDICATA CELOR MARI!!!

 

Pofta buna!

 

 

Mai multe poze