Tort cu mascarpone si fructe

Se bat albușurile spumă tare împreuna cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile, după care se incorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se pregateste o forma de copt cu inel detasabil, se tapeteaza cu hartie de copt, se pune compozitia pentru blat si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 180 grade C. (sau până trece testul cu scobitoarea).
Se scoate blatul pe un grilaj, iar după ce s-a răcit se taie în trei foi.
Intre timp se pregătește crema.
Crema de brânză mascarpone se mixeaza puțin, dupa care se adăuga si frișca lichidă îndulcită. Se mixeaza 2 minute împreună.
Se însiropeaza fiecare foaie de blat cu puțin compot de ananas, se pune crema si fructele.
La final, se păstrează o parte din cremă pentru a “îmbraca” tortul.
Ciocolata se topește impreuna cu frișca lichidă la bain-marie, se toarnă deasupra, se intinde cu ajutorul unui cutit, apoi se așează fructele si menta, și se da la frigider pentru 2 ore.
Se servește cu multă pofta!
Poftă buna!