Tort cu crema de mascarpone si fructe

BLAT:
Se separa albusurile de galbenus.
Albusurile se mixeaza spuma tare, cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Dupa care se adauga galbenusurile si se incoproreaza faina, cacaoa si praful de copt, cu ajutorul unei spatule. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Se tapeteaza cu hartie de copt, partea de jos a unei forme cu pereti detasabili, iar lateralele se tapeteaza cu unt (eu am folosit forma de 26 cm). Se toarna compozita si se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute, la 175 grade C.
Se scoate de la cuptor, se rastoarna din forma si se aseaza cu fata in jos pe un gratar de bucatarie.
Se lasa la racit 4-5 ore, pe gratarul de bucatarie, cu fata in jos. Dupa care se taie blatul in trei, cu ajutorul unui cutit special sau zimtat.
CREMA:
Frisca lichida se mizeaza conform instructiunilor date de producator, dupa care se adauga mascarponele si mierea. Se mixeaza bine impreuna, timp de 3-4 minute, dupa care se acopera vasul cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 3-4 ore.
DECOR SI UMPLUTURA:
Foile de blat se insiropeaza cu sucul de ananas, se adauga crema, se niveleaza cu ajutorul unei spatule si se adauga bucati de fructe dupa preferinte(vezi poze).
Se repeta operatiunea si cu celelate foi.
Pe ultimul blat se decoreaza cu fructe, menta, flori comestibile si bombonele.
Se poate decora, dupa preferinte, si cu glazura, budinca, crema, pasta de zahar, etc.
Aceasta surpriza “vesela”, am pregatit-o cu multa dragoste pentru sotul meu!
LA MULTI ANI, DADDY!!!