Tort cu budinca



Ingrediente

  • 4 oua
  • 220 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 300 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

Pentru inceput, se pregateste budinca.

BUDINCA:

Se pune laptele la foc impreuna cu vanilia.

Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si amidonul, iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere) se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.

Se opreste focul si se lasa la racit. Intre timp, se pregateste blatul.

 

BLAT:

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o consistenta pufoasa.

Se adauga apoi uleiul, laptele si sarea, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa, mixand la o viteza mai mica.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma cu peretii detasabili, tapetata cu putin unt si faina. Cu ajutorul unei linguri, se adauga budinca din loc in loc(vezi foto).

Se introduce in cuptorul preincalzit la 175 grade C., pentru 40-50 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Poate fi servit ca atare sau cu fructe!

Este un desert foarte usor de facut si de foarte mare efect!

 

Pofta buna!

 

 

Mai multe poze