Ingrediente
- 1 piept de rata
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- 3-4 fire de patrunjel verde
- o lingura de unt
- sare si piper (optionl/dupa gust)
- GARNITURA:
- 5 cartofi
- o lingura de unt
- 3-4 linguri de lapte
- sare (optional/dupa gust)
Mod de preparare
Se curata si se spala bine legumele.
Se feliaza pieptul de rata, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde. Se pun intr-o cratita si se inabusesc in unt.
Se completeaza cu apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se gatesc si apa scade.
Am servit tocanita cu piure de cartofi.
Piureul:
Se curata cartofii, se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce s-au gatit, se scurg de apa si se mixeaza impreuna cu untul si laptele.
Cantitatile sunt pentru 3 portii.
Pofta buna!