Tocanita de porc cu piure in doua culori



Ingrediente

  • 400 g muschi de porc
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura de unt
  • cimbru uscat
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 2 cartofi dulci
  • 5 cartofi albi
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 1 lingura de unt
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine carnea, se taie cubulete si se pune la gatit intr-o lingura de unt.

Se curata, se spala si se toaca marunt usturoiul si ceapa, apoi se adauga peste carne.

Se completeaza cu o cana de apa, se condimenteaza, se pune capac si se lasa la fiert la foc mic pana se gateste carnea.

Pe parcurs se mai poate adauga apa.

 

Intre timp se pregateste garnitura. Eu am facut doua piureuri dupa acelasi mod de preparare.

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Dupa ce s-au gatit, se scurg de apa si se mixeaza impreuna cu untul si laptele.

 

Pofta buna!

Mai multe poze