Tocanita de mazare cu piept de pui



Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 600 g mazare(conserva)
  • 1 ardei
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 frunze de patrunjel verde
  • 300 g smantana
  • 4 linguri de faina
  • 1 pahar de lapte
  • sare si piper
  • 4 linguri ulei de fistic

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se toaca marunt ceapa, ardeiul si patrunjelul iar pieptul de pui se taie cubulete.

Se pun legumele la inabusit in uleiul de fistic(se poate folosi si alt ulei). Se adauga cubuletele de carne si se toarna apa cat sa acopere.

Se adauga condimentele si se lasa la fiert aproximativ 60 de minute. Dupa care se adauga mazarea(eu am folosit la conserva) si se mai lasa aproximativ 10 minute.

Pe parcurs se mai poate completa cu apa.

La sfarsit,se amesteca intr-un bol faina cu laptele pana se omogenizeaza, apoi se adauga smantana. Se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe tocanita, se omogenizeaza si se toarna treptat peste tocanita, amestecand continuu pana se ingroasa.

Se serveste cu muuulta pofta!

 

Pofta buna!

Mai multe poze