Tocanita de legume cu mamaliguta



Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de faina
  • 5 linguri de lapte
  • sare si piper(optional)

Mod de preparare

Se spala, se curata si se toaca marunt legumele.
Se pun intr-o cratita impreuna cu untul si se lasa la inabusit 5 minute, amestecand periodic.
Se condimenteaza si se completeaza cu apa cat sa acopere.
Se lasa la fiert la foc mic, pentru aproximativ 60 de minute.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si iaurtul pana se omogenizeaza iar apoi se toarna treptat peste legume, amestecand continuu pana se ingroasa.

 

Se serveste cu mamaliguta sau piure de cartofi.

 

Reteta pentru chiftelute o gasiti aici: https://cookingathome.ro/retete/chiftele/

 

Ingredientele sunt pentru trei portii!

Pofta buna!

Mai multe poze