Tocanita de cartofi si ciuperci



Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 cepe albe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare si piper
  • 2 linguri mari de faina
  • 200 g smantana
  • 1 canita de lapte
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele.

Se toaca marunt ardeiul, ceapa si ciupercile iar morcovii se dau prin razatoarea mare.

Cartofii se taie cubulete.

Se pun legumele la inabusit in lingura de unt impreuna cu lingurita de boia. Se adauga cartofii si frunzele de dafin dupa care se adauga apa cat sa acopere. Se adauga condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic pana se gatesc.

Intr-un bol se amesteca foarte bine faina cu laptele si smantana, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se completeaza cu 3-4 linguri de sos de pe cartofi. Se omogenizeaza si se toarna treptat peste legume, amestecand continuu pana se ingroasa.

 

Pofta buna!

 

 

Mai multe poze