Tarte moi cu crema de lapte si fructe de padure



Ingrediente

  • CREMA DE LAPTE:
  • 500 ml lapte
  • o lingura de zahar(dupa preferinte)
  • 40 g amidon de porumb
  • BLAT:
  • 3 oua
  • o lingura de zahar(dupa preferinte)
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de carob
  • DECOR:
  • fructe de padure
  • menta

Mod de preparare

Prima data se face crema de lapte.

Se pune laptele pe foc, cu zaharul si amidonul cernut. Se amesteca continuu cu un tel, pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa deoparte.

Apoi, se face blatul.

Se mixeaza ouale cu zaharul, pana obtineti o consistent pufoasa, apoi se adauga faina si carobul cernute si se mixeaza pana se incorporeaza.

Formele pentru tarte se tapeteaza cu unt si faina, dupa care se pune compozitia. Se introduc la cuptor pentru 8-10 minute, la 180 grade C.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, se scot din forme si se scoate interiorul pentru a forma “cosuletul”, se adauga apoi crema si se orneaza cu fructe de padure si menta.

 

Pofta buna!

 

Multumim Rafaila Carmen, pentru minunata reteta!

Mai multe poze