Tarta cu crema de vanilie



Ingrediente

  • PENTRU BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de praf de copt bio
  • PENTRU CREMA DE VANILIE:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 500 de ml de lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura de amidon
  • DECOR:
  • fructe
  • 5-6 linguri compot de pere (homemade)

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca bine cu zaharul tos si cel vanilat.
Albusurile spuma se adauga peste galbenusurile batute, se amesteca usor cu o spatula de jos în sus, apoi se incorporează faina si praful de copt la fel de usor.

Se pregateste o tava pentru tarta, se unge cu putin unt, se presara cu faina, se toarna compozitia pentru blat si se introduce la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, la 175 de grade.

Crema: se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana se omogenizeaza.
Se adauga faina si amidonul, iar apoi se pune laptele treptat.
Compozitia se pune la foc mic si se amesteca continuu, pana capata consistenta unei creme.
Se adauga esenta de vanilie, se amesteca, apoi se ia de pe foc. Se acoperă cu un capac si se lasa la racit.

Blatul de tarta se insiropeaza cu zeama de pe compotul de pere.
Crema rece se pune peste blat si se niveleaza.
Deasupra asezam fructele.

Eu am pus capsuni, banane, struguri, afine, strugurei, kaki si sweetie.

 

Pofta buna!

Mai multe poze