Sushi



Ingrediente

  • 250 g orez pentru sushi(japonez)
  • 5 foi de alge(sushi nori)
  • 120 g somon
  • 1 morcov
  • 1 avocado
  • 1 ardei kapia
  • 3 linguri de unt
  • 1 lingura de zahar
  • sare(dupa gust)

Mod de preparare

Orezul:

Se spala bine in 6-7 ape, pana apa scursa ramane curata. Se tine in apa 15-20 de minute, dupa care se pune la fiert in 300  ml de apa impreuna cu zaharul si putina sare. Se acopera cu capac si se lasa la fiert, la foc mic 15-18 minute.

Se opreste apoi focul si se lasa cu capac 10 minute. Se adauga apoi 2 linguri de unt si sare(sau alte condimente dupa gust), se amesteca usor si aveti orezul pregatit.

Legumele si pestele:

Somonul, morcovele si ardeiul se curata si se spala. Se taie fasii egale si se trag la tigaie intr-o lingura de unt(vezi poze).

Avocado se curata, se feliaza si se pune ca atare.

Rulatul:

Este nevoie de un covoras din bambus sau un prosop de bucatarie, pentru rulatul foilor de alge.

Se aseaza covorasul de bambus, se pune foia de alga cu partea stralucitoare in jos iar cu mana se adauga orezul. Se aseza pe suprafata foii, pastrand doar marginea de jos neacoperita(aproximativ 2 cm). Stratul de orez nu trebuie sa fie foarte gros.

Se aseaza in mijlocul orezului somonul si legumele, taiate in bucati egale si se ruleaza. Se incepe de la un capatul cu orez, cat mai strans, presand cu ajutorul covorasului.

Se repeta operatiunea cu fiecare foaie de alga.

Se taie rulourile obtinute in bucati de aceeasi dimensiune si sunt gata pentru a fi servite.

 

Cei mici pot servi sushi asa cum este iar cei mari pot adauga otet de orez, sos de soia, wasabi si chilisauce.

 

Pofta buna!

 

Aceasta este o reteta reinterpretata si adaptata dupa gusturile noastre, am folosit ingrediente japoneze insa nu am facut o reteta originala da rezultatul a fost delicios!

Mai multe poze