Supa de pui cu galuste



Ingrediente

  • 1/2 pui de tara
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei gras
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 4 frunze de patrunjel verde
  • 3 oua
  • gris
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

Se pregatesc doua cratite.

Intr-una din cratite se topeste lingura de unt, se adauga 4 l de apa, legumele feliate si condimentele.

In cealalta cratita se pune la fiert carnea de pui.

Se fierbe separat aproximativ 30 de minute, pana aceasta nu mai spumeaza. Apoi se scoate, se spala cu apa rece si se pune peste legume.

Se lasa la fiert impreuna, la foc mic.

Intre timp se pregateste compozitia pentru galuste. Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga putina sare si gris cat cuprinde.

Se formeaza galustele cu ajutorul unei linguri si se pun in supa, una cate una. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, acoperite cu capac. Dupa cele 10 minute, se ridica capacul si se pune un pahar de apa rece. Se mai lasam la fiert inca 5 minute (sau pana sunt gatite corect).

Pofta buna!

Mai multe poze