Ingrediente
- un piept de pui
- 3-4 morcovi
- o ceapa alba
- 1/2 radacina telina
- o radacina patrunjel
- o legatura patrunjel verde
- mix legume uscate
- sare piper
- o lingura grasime de pui
- 200 g fidea
Mod de preparare
Supa de pui cu fidea, sau taitei cum o stiu eu de mica, este una din preferatele mele si ale familiei. Totodata imi aduce aminte de copilarie, pentru ca nu era duminica fara aceasta supa…
Va las reteta rapida a celei mai indragite supe de pui.
Se curata si se spala carnea si legumele.
Intr-o cratita mai mare se topeste lingura de grasime si se aduga pieptul de pui si legumele tocate/feliate, in functie de preferinte. Se completeaza cu 4 litri apa, se condimenteaza si se lasa la fiert la foc mic. Pe parcurs se spumeaza, pentru a pastra supa clara.
Pe final, cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga fideaua si se fierbe conform timpului dat de producator.
La sfarsit, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
Pofta buna!