Supa de galuste cu piept de curcan



Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 4 morcovi
  • 2 radacini telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • o ceapa alba
  • sare si piper
  • 3 oua
  • gris
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea si legumele.

 

Se topeste lingura de unt, peste care se adauga pieptul de curcan taiat cubulete. Se lasa la inabusit 2-3 minute, dupa care se completeaza cu 5 l de apa. Se adauga si legumele feliate, se condimenteaza si se lasa la fiert, la foc mic.

Pe final, cand carnea si legumele sunt gatite, se pregateste compozitia pentru galuste.

Se bat ouale, ca pentru omleta, se adauga putina sare si gris cat cuprinde.

Se formeaza galustele cu ajutorul unei linguri si se pun in supa, una cate una. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, acoperite cu capac. Dupa cele 10 minute, se ridica capacul si se pune un pahar de apa rece. Se mai lasam la fiert inca 5 minute (sau pana sunt gatite corect).

Se adauga patrunjelul verde si se serveste cu multa pofta!

Pofta buna!

Mai multe poze