Supa crema de linte cu crutoane



Ingrediente

  • SUPA CREMA:
  • 250 g linte rosie
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceapa alba mare
  • 2 linguri ulei de fistic
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 4 linguri de suc de rosii
  • sare si piper
  • CRUTOANE:
  • 3 felii de paine ciabatta
  • 2 linguri ulei de fistic
  • mirodenii uscate

Mod de preparare

Supa crema:

Lintea se spala foarte bine si se lasa la hidratat peste noapte.

Lintea hidratata se pune la fiert impreuna cu foaia de dafin si condimentele, se completeaza cu o cana de apa(cat sa acopere) si se lasa aproximativ 30 de minute.

Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu lingura de unt si sucul de rosii.

Se adauga lintea fiarta, se pune boia si se blenduiesc cu ajutorul unui blender vertical.

Se pune apoi din nou la foc, pentru 3-4 minute, adaugand uleiul de fistic si condimente(dupa gust).

Crutoanele:

Se taie paine cubulete si se aseaza intr-un vas termorezistent pe foaie de copt.
Se stropeste cu ulei de fistic(sau masline) se adauga mirodeniile si se introduce la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade C.

Se servesc impreuna!

Este foarte gustoasa!

 

Ingredientele sunt pentru trei portii.

Pofta buna!

Mai multe poze