Ingrediente
- 1/2 conopida mare
- 1 fenicul mare
- 3 cartofi potriviti
- 1 praz
- 4 catei de usturoi
- apa si lapte
- sare
- o foaie de dafin
- ulei de masline
Decor
- paine de secara
- frunze de busuioc
- ulei de susan
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele.
Se taie partea alba de la praz fasii si se pune la inabusit impreuna cu usturoiul tocat, in putin ulei de masline si putina apa, pentru aproximativ 10 minute. Se adauga apoi restul legumelor taiate cubulete, se completeaza cu apa si lapte cat sa acopere si se fierb aproximativ 20 de minute.
Se inlatura apoi foaia de dafin, se strecoara legumele (se pastreaza lichidul) si se blenduiesc cu ajutorul unui blender de mana. Se completeaza treptat si cu zeama in care au fiert, pana se obtine consistenta dorita.
Se condimenteaza dupa gust si se serveste cu multa pofta!
Pofta mare!