Supa crema de conopida



Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2 cepe verzi
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 frunze de patrunjel verde
  • o lingura de cimbru uscat
  • 1 crenguta rozmarin
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de fistic
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se spala bine legumele si se curata.

Conopida se rupe in bucati si se pune la fiert pentru aproximativ 15 minute impreuna cu radacina de patrunjel, cartofii si putina sare, dupa care se scurg bine de apa(apa se pastreaza).

Se pregateste o tava, tapetata cu hartie de copt. Se aseaza atat legumele fierte cat si cele crude, rozmarinul si cimbrul.
Se stropesc cu uleiul de fistic, se condimenteaza si se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la 175 de grade C.

Dupa ce legumle s-au copt, se pun peste apa in care au fiert, se adauga untul si se blenduiesc cu ajutorul unui blender vertical.

 

Poate fi servita cu crutoane sau mix de seminte.

Pofta buna!

Mai multe poze