Supa crema de conopida



Ingrediente

  • o conopida
  • 2 cartofi mari
  • un morcov
  • o ceapa alba
  • o ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • o lingura ulei
  • 2 frunze de patrunjel
  • sare si piper
  • mix de mirodenii uscate

Mod de preparare

Se spala si se curata legumele.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la inabusit impreuna cu untul si uleiul. Se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga si morcovul dat pe razatoare, conopida si cartofii taiati. Se condimenteaza si se lasa la foc iute 3-4 minute, dupa care se completeaza cu apa, se adauga patrunjelul verde si se lasa la fiert 25-30 de minute.

Se blenduiesc cu ajutorul unui blender vertical. In functie de consistenta dorita, puteti pastra o parte din apa in care s-au gatit legumele.

Se serveste cu mix de seminte si crutoane!

Pofta mare!