Spanac scazut cu ou



Ingrediente

  • 6 cuburi de spanac (congelat am folosit eu)
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de lapte
  • 3 catei de usturoi
  • un ou
  • sare si piper (optional/dupa gust)
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se lasa spanacul la dezghetat.

Se curata usturoiul, se toaca marunt si se pune la gatit impreuna cu untul.

Se adauga o cana de apa, apoi spanacul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana spanacul este gatit. Pe parcurs se poate completa cu apa.

Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca bine cu smantana. Apoi se adauga laptele si se amesteca in continuare pana compozitia devine omogena.

Compozitia obtinuta se toarna incet peste spanac, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba impreuna aproximativ 5 minute, pana se ingroasa putin.

Oul se fierbe separat.

Pentru a obtine aceast “omulet” am folosit oul, afine si cascaval.

 

Pofta mare!

Mai multe poze