Spanac scazut cu ciuperci



Ingrediente

  • 800 g spanac oparit
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe verzi
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura de faina
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingura de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt.

Spanacul(eu am folosit spanac conservat pentru iarna, doar oparit si congelat) se lasa la scurs si se toca marunt.

Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga legumele tocate si se lasa la inabusit 5 minute dupa care se pune si spanacul. Se adauga boia, sarea, piperul si o cana mare de apa(cat sa acopere) si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 60 de minute.

Dupa ce legumele sunt gatite, se face sosul din faina si lapte. Acestea se amesteca bine pana se omogenizeaza si se adauga treptat peste spanac. Se mai lasa la foc pentru 5 minute, amestecand continuu.

Cantitatile sunt pentru 4-5 portii.

Cei mari l-am servit cu ochiuri iar mamaruta cu ou fiert.

Este absolut delicios!

Pofta buna!

Mai multe poze