Spanac gratinat



Ingrediente

  • 500 g spanac oparit
  • 2 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 150 g cascaval
  • 80 g branza de burduf
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se pune untul la topit, se pun legumele si se inabusesc 3-4 minute.
Se adauga faina si se caleste cateva secunde dupa care se pune laptele.
Se condimenteaza si se lasa la foc mic aproximativ 5 minute.

Apoi se adauga spanacul(oparit, scurs si tocat) si se mai lasa aproximativ 5 minute dupa care se toarna compozitia intr-un vas termorezistent. Se pun felii de cascaval din loc in loc si deasupra branza framantata.
Se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la 175 de grade C.

Pofta buna!

Mai multe poze