Spanac cremos cu ou posat



Ingrediente

  • 600 g spanac congelat
  • 200 g smantana
  • 1/2 canita lapte
  • o ceapa mica alba
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • 50 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa, se toaca marunt si se pun la gatit impreuna cu untul.

Se adauga spanacul, apa cat sa acopere si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Pe parcurs se poate completa cu apa daca este necesar.

Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca bine cu laptele. Apoi se adauga treptat smantana si se amesteca in continuare, pana compozitia devine omogena.

Compozitia obtinuta se toarna incet peste spanac, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba impreuna aproximativ 5 minute, pana se ingroasa putin.

Reteta pentru oul posat o gasiti aici.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

Mai multe poze