Spaghetti cu scoici



Ingrediente

  • 1,5 kg de midii
  • 2 kg de vongole 
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • aprox 300 g suc de rosii
  • 320 g spaghetti
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata midiile de alge si se pun intr-o tigaie, impreuna cu vongolele. Se pune capacul si se lasa la foc mediu pana se deschid si lasa lichidul. Se opreste focul, se pun deoparte scoicile si se filtreaza lichidul.

Se caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline pentru 10-15 minute, la foc mic. Apoi, se adauga sosul de rosii, patrunjelul si lichidul de la scoici, dupa care se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pana se reduce putin sosul. Se adauga sare la nevoie (trebuie sa tinem cont ca lichidul scoicilor este sarat).

In timp ce fierbe sosul, se fierb si spaghetele.Dupa ce au fiert, se scurg si se adauga in tigaie peste sos. Se adauga si scoicile si se mai lasa 1 minut pe foc, amestecand continuu.

 

Pofta buna!

Mai multe poze