Spaghete cu spanac si sos alb



Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 4 cuburi spanac congelat
  • PENTRU SOS:
  • 3 ciuperci mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa alba mica
  • 1/2 dovlecel mai mic
  • sare si piper (optional si dupa gust)
  • o lingura de unt
  • 3-4 linguri de smantana

Mod de preparare

Sos:
Se toaca marunt toate legumele, se pun intr-o tigaie antiaderenta in untul topit. Se completeaza cu putina apa si se lasa pana se gatesc.
Apoi se adauga smantana si se mai lasat pentru 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se adauga un praf de sare si piper.

Paste:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat se fierbe spanacul, se scurgem bine si se aseza peste paste.

Pentru plating, am taiat cateva fasii de dovlecel si morcov si le-am tras putin in unt, apoi le-am lasat sa se raceasca si le-am rulat. Frunzele de patrunjel si mirodeniile uscate le-am pus ca atare.

Cantitatile sunt pentru 2 portii.

Pota buna!

Mai multe poze