Spaghete cu creveti si sos alb



Ingrediente

  • 250 g de paste
  • 250 g de creveți proaspeți sau congelați
  • 4-5 linguri de smantana
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o lingura de unt
  • 4-5 frunze de patrunjel verde
  • sare, piper, chilli

Mod de preparare

Crevetii proaspeti se curata, se spala si se lasa la scurs.

Cei congelati se lasa la decongelat sau se pun in apa clocotita cu sare timp de 2 minute si se lasa la scurs.

Usturoiul se curata si se taie marunt, se amesteca impreuna cu uleiul si 2-3 frunzele de patrunjel tocate, se adauga crevetii și se lasa 10 minute pentru a se marina.
Se pune untul intr-o tigaie antiaderenta, se adauga crevetii si se lasa la foc mic pana se rumenesc putin (5-6 minute, intorsi de pe o parte pe alta), se stinge cu vin si se mai lasam la foc mic pana se reduce.

Se adauga smantana si se lasa inca 3 minute sa se gateasca impreuna.

Se adauga sare, chilli, piper, dupa gust și pătrunjelul ramas, tocat marunt.

Pastele se pun la fiert separat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pofta buna!

Mai multe poze