Spaghete bolognese



Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 400 g spaghete
  • 3 cepe verzi
  • 4 frunze de patrunjel verde
  • 4 frunze de busuioc verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/4 ardei galben
  • 8 rosii cherry
  • 400 ml suc de rosii
  • lingura amidon
  • 50 g de unt
  • sare si piper
  • parmezan(optional)

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele. Busuioul si patrunjelul se pastreaza ca atare.

Se topeste untul intr-o tigaie antiaderente, se adauga legumele si carnea tocata si se inabusesc aproximativ 10-15 minute, amestecand periodic.

Se adauga apoi sucul de rosii, busuiocul, patrunjelul, o cana de apa si condimentele. Se lasa la fiert, la foc mic pentru aproximativ 80 de minute.

La final, cand carnea este gatita, se amesteca amidonul cu un pahar de apa calduta si se adauga peste sos, amestecand pana acesta se ingroasa putin.

 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se servesc impreuna! Optional se poate adauga si parmezan ras.

 

Pentru plaiting am folosit cateva rosii cherry trase in ulei de fistic si busuioc verde.

 

Ingredientele sunt pentru patru portii!

 

Pofta buna!

Mai multe poze