Somon la grill cu piure de mazare si cartofi



Ingrediente

  • 500 g somon
  • 1 lingura de unt
  • sare si piper
Garnitura
  • 3 cartofi mari
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingura de unt
  • sare
Garnitura
  • 300 g mazare
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de lapte
  • sare si piper

Mod de preparare

Somonul:

Se curata somonul, se condimenteaza si se aseaza intr-o tigaie grill incinsa, tapetata cu putin unt. Se gateste 4-5 minute pe fiecare parte.

 

Piureul de cartofi:

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se gatesc la aburi pentru 20 de minute, dupa care se blenduiesc impreuna cu laptele, untul si sarea.

Piureul de mazare:

Se gateste mazarea la aburi, aproximativ 25 de minute, dupa care se blenduieste impreuna cu condimentele, laptele si untul.

 

 

 

Se servesc impreuna!

 

Un preparat foarte rapid, usor de gatit si foarte gustos!

 

Pofta buna!

 

Ingredientele sunt pentru doua portii.

Mai multe poze