Somon la cuptor cu cartofi copti



Ingrediente

  • 300 g somon
  • 2 catei de usturoi
  • 2 frunze patrunjel verde
  • 2 linguri de unt
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 6 cartofi noi
  • 3 linguri smantana
  • 2 cepe verzi
  • unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Somonul se curata si aseaza pe foaie de copt. Se condimenteaza, se adauga untul, usturoiul si patrunjelul tocat si se impacheteaza(vezi galerie foto).

Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent si se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 175 grade C.

 

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu smantana, ceapa verde tocata si se condimenteaza.

Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent, tapetat cu hartie de copt si se introduc la cuptor pentru aproximativ 80 de minute, la 175 grade C.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

Mai multe poze