Somon cu piure si spanac



Ingrediente

  • 4 bucati somon
  • crenguta de cimbrisor
  • crenguta de rozmarin
  • frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Garnitura
  • 8 cartofi mari
  • 80 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • sare
Sos
  • 250 g baby spanac
  • 100 g unt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ca fel principal pentru masa de Anul Nou, va propun un preparat extrem de delicios, rapid si usor de pregatit.

Va las reteta ca sa va convingeti singuri:)

Pentru inceput, cartofii se curata de coaja, se spala bine, se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu o lingura de sare. Se lasa la foc mediu sproximativ 25 de minute, cat sa se fragezeasca, dar sa nu se zdrobeasca. Se scurg apoi de apa, printr-o sita si se zdrobesc cat sunt fierbinti, cu ajutorul unei prese manuale. Treptat se adauga laptele, untul si sarea. Pentru a obtine o consistenta mai pufoasa e necesar sa folositi un tel si sa amestecati energic.

Somonul curatat, spalat si condimentat se aseaza intr-o tigaie impreuna cu usturoiul si crengutele de rozmarin, cimbrisor si busuioc, se stropeste cu uleiul de masline si se gateste aproximativ 3-4 minute pe ambele parti.

Spanacul se pune intr-o tigaie impreuna cu usturoiul tocat fin, condimentele si untul. Se gateste 3-4 minute, dupa care se adauga smantana de gatit, amestecand continuu, pana ajunge la consistenta dorita.

 

Se servesc impreuna!

 

Parteneri

Reteta recomandata de Franke, lider mondial in produse destinate bucatariilor.