Somon cu cartofi noi la cuptor



Ingrediente

  • 4 bucati de somon
  • crengute de rozmarin
  • lamaie
  • vegeta natur pentru peste
  • ulei de masline
Garnitura
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru cartofi
  • o lingurita rozmarin
  • o lingura boia dulce
  • sare
Sos
  • 200 ml smantana vegetala pentru gatit
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3-4 frunze patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Somonul se aseaza intr-un vas termorezistent, tapetat cu hartie de copt. Se condimenteaza cu mixul de condimente de la vegeta natur si se stropeste cu putin ulei de masline. Se adauga rozmarinul si feliile de lamaie, se acopera cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade C.

Intre timp se pregateste garnitura.

Se spala bine cartofii sub jet de apa, cu ajutorul unui burete curat. Se feliaza, dupa care se scot pe un prosop de bucatarie .

Se pregateste un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, se pun cartofii, uleiul de masline, condimentele(eu am folosit de la vegeta natur) si mirodeniile. Se amesteca bine, dupa care se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 225 grade C.

Intre timp se pregateste sosul.

Se spala bine legumele si se toaca marunt(eu am folosit doar frunzele de la usturoi si ceapa). Se amesteca cu smantana vegetala si se condimenteaza.

Dupa cele 30 de minute, se toarna sosul peste cartofi si se mai dau la cuptor pentru 10 minute.

 

Sunt foarte deliciosi si aromati.

 

Se servesc impreuna!

Pofta buna!

Mai multe poze