Shakshuka



Ingrediente

  • 5 oua
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci brune
  • 2 linguri pasta de rosii Sultan
  • 2 linguri bulion Sultan
  • 40 ml ulei de masline
  • o lingura dulceata de ardei iute
  • patrunjel verde
  • sare&piper

Mod de preparare

Shakshuka este o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti.

Shakshuka este un preparat rapid, satios si foarte gustos. Mai jos gasiti reteta mea de shakshuka, gata in doar 15 minute. Sa stiti ca nu am respectat intocmai reteta originala, am adaptat-o dupa gustul meu.

Se pune uleiul in tigaie la incins, dupa care se adauga legumele tocate. Se lasa la inabusit 4-5 minute, apoi se adauga dulceata de ardei iute, sosul de rosii si bulionul Sultan. Se condimenteaza dupa gust, se completeaza cu o cana de apa si se lasa la foc mic pentru alte 5 minute, pana se ingroasa putin.

Intre timp, am inabustit ciupercile impreuna cu 2 linguri de ulei de masline.

Se adauga si ciupercile peste restul legumelor, dupa care se sparg ouale direct in tigaie. Se reduce focul si se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa aproximativ 4-5 minute, cat sa se coaguleze ouale. Albusul trebuie sa fie bine coagulat la final, iar galbenusul trebuie sa fie mai moale.

Se presara deasupra patrunjel tocat fin, si se serveste cu muuuulta pofta!

Pofta buna!

Parteneri

Cei care ma urmariti de la inceput, stiti deja ca imi place sa folosesc cat mai mult ingrediente ”homemade”, din surse sigure sau cu ”eticheta curata”, si niciodata nu recomand produse in care nu cred, nu le folosesc sau nu imi plac. De curand am incercat produsele Sultan, care mi-au placut foarte tare, astfel ca am si inceput o colaborare, si urmeaza sa pregatesc si alte retete in care voi folosi produsele Sultan.

Pana la aceasta colaborare, nu am mai folosit paste de rosii sau bulion din comert, pentru ca mama are mereu grija sa avem provizii pentru tot anul, si am fost placut surprinsa de produsele Sultan, care au ”gustul de acasa”. Produse concentrate, care contin doar ingrediente naturale, fara adaos de aditivi sau conservanti, exact ca cele pregatite in casa. O lingura de pasta de tomate reprezinta echivalentul a 4 rosii mari.

 

Mai multe poze