Sarmale



Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 kg varza murata
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 linguri de orez
  • 1 canita apa minerala
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru inceput se pregatesc frunzele de varza. Se spala si se taie cotorul.

Apoi se pregateste umplutura.
Se spala orezul si se amesteca bine cu carnea tocata, apa minerala si condimentele.

Cu ajutorul unei linguri, se pune compozitia obtinuta in frunzele de varza.
Se ruleaza si se impacheteaza in partile laterale.
Se pregateste o oala, se aseaza cateva frunze de varza iar apoi se pun sarmalele. Se completeaza cu apa cat sa acopere si se adauga sucul de rosii.

Se pun la fiert, la foc mic pentru aproximativ 240 de minute.

Reteta este una simpla.
Dupa gust se pot adauga si alte condimente/mirodenii iar in compozitia pentru umplutura se pot adauga si legume.

Pofta buna!

 

Reteta este dedicata celor mari!

Mai multe poze