Sarmale cu carne tocata si legume



Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe mari
  • 2 kg varza murata
  • 4 linguri de orez
  • 500 ml suc de rosii
  • sare si piper
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Pentru inceput se pregatesc frunzele de varza. Se spala si se taie cotorul.

Apoi se pregateste umplutura.

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca fin iar morcovii se dau prin razatoare. Se pun la calit, in lingura de unt. Se lasa aproximativ 5 minute, amestecand periodic.
Intre timp se spala orezul si se amesteca bine cu carnea tocata si condimentele, dupa care se adauga si legumele.

Cu ajutorul unei linguri, se pune compozitia obtinuta in frunzele de varza.
Se ruleaza si se impacheteaza in partile laterale.
Se pregateste o oala, se aseaza cateva frunze de varza iar apoi sarmalele. Se completeaza cu apa cat sa acopere si se adauga sucul de rosii.

Se pun la fiert, la foc mic pentru aproximativ 240 de minute.

Reteta este una simpla.
Dupa gust se pot adauga si alte condimente/mirodenii iar in compozitia pentru umplutura se pot adauga si alte legume.

Pofta buna!

 

Reteta este dedicata celor mari!

Mai multe poze