Salata de cartofi cu telemea



Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • mix condimente pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
Salata
  • 150 g valeriana
  • 200 g telemea de vaca Delaco
  • 50 g unt topit
  • 4-5 frunze de patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se spala foarte bine cartofii, se feliaza si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt.
Se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza si se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minunte la 200 grade C.

Dupa ce s-au gatit, se aseaza in vasul din care urmeaza sa fie serviti, se adauga valeriana, branza telemea taiata cubulete si se condimenteaza dupa gust.

Untul topit se amesteca cu patrunjelul verde, usturoiul pisat si se adauga peste salata.
Se amesteca usor impreuna si se serveste cu muuultaaa pofta!

Noi am servit salata de cartofi langa friptura de pui si iepure, dar poate fi servita si ca atare.
Este super gustoasa si satioasa!

Pofta buna!