Rulada cu crema de ciocolata si capsuni



Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
Crema
  • 200 g ciocolata menaj
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 250 g mascarpone
Decor
  • capsuni
  • crengute de rozmarin
  • lime
  • fulgi de cocos
  • merisoare

Mod de preparare

V-am povestit despre provocarea lansata de prietenii mei de la Franke si iata ca am ajuns si la propunerea mea de desert pentru masa de Craciun. O reteta usoara, rapida si foarteee delicioasa!

Sa o pregatim impreuna!

Se bat ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se incorporeaza usor faina si cacaua cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz), si se da pentru cca. 10 minute la 180 grade C.(cuptor preincalzit).

Se uda un prosop curat si se stoarce bine, se pune pe masa si cand rulada este gata se rastoarna cu fata pe prosopul ud.
Se uda cu mainile hartia de pe blat si se desprinde usor.
Se ruleaza apoi in prosopul de bucatarie si se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema de ciocolata.

Intr-o cratita se pune ciocolata si frisca lichida la foc mic si se lasa sa se incalzeasca suficient de bine astfel incat sa se topeasca toata ciocolata, amestecand energic. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine, se adauga jumatate din cantitatea de mascarpone si se mixeaza usor, dupa care se pune si restul de mascarpone si se mai mixeaza putin pana se incorporeaza.

Dupa ce s-a racit blatul, la baza se aseaza capsunii, apoi se intinde crema de ciocolata si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa.

Se pastreaza o parte din crema pentru a “imbraca” rulada la exterior si se decoreaza dupa preferinte.

Se da la frigider pentru minim 2 ore, dupa care poate fi servita!

 

Pofta buna!

Parteneri

Asa cum v-am obisnuit deja, la fiecare postare aleg sa va vorbesc despre produsele si colectiile Franke. Azi am aflat mai multe detalii despre colectia Mythos care ne aduce solutia hota in blat, cu plita cu inductie integrata, care este potrivita pentru bucatariile de tip insula sau care au o suprafata limitata pentru gatit.

Unul dintre avantajele oferite de Mythos 2-gether este economisirea spatiului utilizat, in mod traditional penru hota clasica.

Mai multe informatii gasiti accesand frankemagazinonline.ro