Ingrediente
- 100g carne de vitel
- un pahar de risotto
- o foie de dafin
- 2 fire de patrunjel verde
- 2 linguri de unt
- sare si piper (optional si dupa gust)
- PENTRU SOS:
- 1 morcov (mic)
- 1/2 radacina patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2-3 frunze de patrunjel verde
- 1 iaurt grecesc (10% grasime)
- mirodenii si condimente dupa preferinte
Mod de preparare
Se taie carnea cubulete si se pune la fiert impreuna cu o cana de apa, patrunjelul si foaia de dafin. Se poate completa cu apa pe perioada gatirii.
Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand carnea este gatita, se adaugat orezul si untul si se mai lasa la fiert 5 minute, amestecand continuu.
Legumele pentru sos se curata, se taie cubulete si se gatesc la abur pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au gatit, se blenduiesc impreuna cu iaurtul si patrunjelul verde.
Pofta buna!