Risotto cu fructe de mare



Ingrediente

  • 350 g orez arborio
  • 300 g mix fructe de mare
  • 300 g creveti prefierti
  • 800 ml stoc supa legume
  • 100 ml vin alb
  • o ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • un zuchinni
  • 100 g unt
  • 5-6 frunzee patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Se topesc aproximativ 50 g unt intr-o tigaie antiaderenta dupa care se adauga fructele de mare, dovlecelul dat pe razatoare, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se condimenteaza dupa gust, se toarna vinul si se lasa la foc mic aproximativ 5 minute, amestecand periodic(timpul de gatire al fructelor de mare este cel dat de producator).

Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert impreuna in supa de legume, respectand timpul dat de producator.
Pe final, cand orezul este gatit, se adauga untul ramas si se amesteca cu fructele de mare.

Se adauga patrunjelul verde si se serveste cu muuulta pofta!

Este un preparat foarte rapid, usor de gatit si gustos!

Pofta buna!

 

Daca doriti ca risotto-ul sa fie si mai cremos, puteti adauga suplimentar si parmezan la final.

Mai multe poze