Quinoa cu legume in dovleac copt



Ingrediente

  • 120 quinoa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 1 zuchinni
  • 400 g fasole rosie(conserva)
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei gras
  • 3 frunze patrunjel verde
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • dovleac placintar

Mod de preparare

Semintele de quinoa se spala foarte bine, din 3-4 ape si se lasa la hidratat o jumatate de ora, dupa care se spala din nou sub jet de apa, intr-o strecuratoare fina.

Se pune la fiert intr-o craticioara, doar cu apa si sare. Se acopera cu capac si se fierbe la foc mic, pentru aproximativ 15-20 minute.

Dovleacul placintar se spala, se taie in jumatate si se scote partea din mijloc cu seminte. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 175 grade C.

Intre timp se spala si se curata legumele.

Ceapa, patrunjelul, ardeii, morcovii si zuchinni se toaca marunt, iar fasolea se pastreaza ca atare.

Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga legumele. Se condimenteaza si se lasa la inabusit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga quinoa. Se amesteca usor impreuna, dupca care se opreste focul.

 

Se serveste cu dovleacul copt!

O EXPLOZIE DE CULOARE, GUST SI SANATATE!

 

POFTA BUNA!

Semintele de quinoa sunt acoperite de saponina, motiv pentru care acestea au un gust foarte amar. Tocmai de aceea quinoa trebuie spalata foarte, foarte bine inainte de a o gati. De asemenea e bine de stiut ca quinoa se prepara in dublul cantitatii de apa/lichid (raportul de quinoa- lichid trebuie sa fie de 1:2). Prin preparare quinoa isi mareste volumul cam de 4 ori.(sursa google)

Mai multe poze