Quesadilla cu pui si legume



Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 150 g cascaval
  • 4 rosii cherry
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe verzi
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 2 frunze patrunjel verde
  • unt
  • sos de rosii(homemade)
  • sare si piper
  • 3 tortilla

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele si carnea.

 

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se pune la gatit intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu o lingura de unt, pentru aproximativ 5 minute.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Morcovul si dovlecelul se dau prin razatoare, iar restul legumelor se toaca marunt. Se adauga peste pieptul de pui, se condimenteaza si se mai lasa la gatit, aproximativ 10-15 minute, pana scade foarte bine sosul lasat de legume.

 

Se pregateste o alta tigaie, se pune o tortilla si se unge pe toata suprafata cu unt, dupa care se pun 2 liguri sos de rosii. Se adauga o parte din cascavalul dat prin razatoare si o parte din umplutura. Se porneste focul si se lasa cateva secunde, dupa care, se intoarce o parte din tortilla pe cealata jumatate si se apasa usor cu ajutorul unei spatule de silicon(pentru a obtine forma unei pizza calzone). Se mai lasa cateva secunde, dupa care se intoarce si pe jumatatea cealalta, pentru a se rumeni.

Se repeta operatiunea si in cazul celorlalte doua foi de tortilla.

Se feliaza triunghiuri si se serveste cu multa pofta!

 

Pofta buna!

Mai multe poze