Pulpe de rata cu legume la cuptor



Ingrediente

  • 3 pulpe de rata
  • o capatana de usturoi
  • 250 g baby morcovi
  • o ceapa
  • 4 cartofi
  • 2 fire de rozmarin
  • o portocala
  • sare si piper
Garnitura
  • 100 g andive
  • o sfecla rosie mare
  • 200 g varza de Bruxelles
  • 40 g unt
  • sare si piper
  • rozmarin

Mod de preparare

Pulpele de rata se spala si se tamponeaza cu un servet de bucatarie. Se cresteaza pielea cu ajutorul unui cutit foarte ascutit fara a patrunde in adancime.

Se pregateste un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, se pun legumele, dupa care se aseaza pulpele cu pielea in jos pentru inceput(vezi foto). Se stoarce portocala peste, se condimenteaza si se acopera cu hartie de copt sau folie. Se dau la cuptor pentru 45-50 de minute la 170 grade C.

Dupa acest timp, se intorc pulpele cu pielea in sus, se acopera vasul din nou si se mai dau la cuptor pentru alte 50 de minute. Abia apoi se indeparteaza hartia de copt si se mai lasa 45 de minute la 180 grade C. pentru o piele crocanta.

Intre timp se pregateste garnitura.

Sfecla se curata, se taie cubulete si se gateste 3-4 minute intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu untul si rozmarinul. Ulterior se adauga si varza de Bruxelles, se condimenteaza si se mai lasa cateva minute, amestecand periodic.

Andivele se pastreaza ca atare. Eu am ales sa le umplu cu sfecla si varza sotate.

 

Se servesc impreuna!

 

Un pranz delicios, consistent si foarte sanatos. Pofta buna!

 

Ca timp de gatire pentru pulpele de rata, m-am inspirat de la Chef Adi Hadean.