Ingrediente
- o tava pulpe de pui
- 2-3 linguri ulei de masline
- condimente pentru pui
- sare si piper
Garnitura
- 1 kg cartofi noi
- 3 linguri ulei de masline
- condimente pentru cartofi
- o lingurita rozmarin
- o lingura boia duce
- sare
Sos
- 200 ml smantana vegetala(sau smantana pentru gatit)
- 2 cepe verzi
- 2 fire usturoi verde
- 3-4 frunze patrunjel verde
- sare
Salata
- rosii cherry
- mix de salata
- ridichi
- ceapa verde
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Se curata si se spala bine ciocanelele. Se stropesc cu uleiul de masline, se condimenteaza si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 60 de minute, la 185 grade C.
GARNITURA:
Se spala bine cartofii sub jet de apa, cu ajutorul unui burete curat. Se taie in jumatate(eu am folosit cartofi mici, de dimensiunea unui ou), dupa care se scot pe un prosop de bucatarie si se tamponeaza.
Se pregateste un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, se pun cartofii, uleiul de masline, condimentele(eu am folosit de la vegeta natur) si mirodeniile. Se amesteca bine, dupa care se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 225 grade C.
Intre timp se pregateste sosul.
Se spala bine legumele si se toaca marunt(eu am folosit doar frunzele de la usturoi si ceapa). Se amesteca cu smantana vegetala si se condimenteaza.
Dupa cele 30 de minute, se toarna sosul peste cartofi(vezi poze) si se mai dau la cuptor pentru 10 minute.
SALATA:
Se spala legumele, se feliaza si se amesteca impreuna cu mixul de salata, uleiul de masline si condimente dupa gust.
Se servesc impreuna!
Pofta buna!