Ingrediente
- 1 cutie copanele
- 250 g pesmet
- 6 catei de usturoi
- 4-5 frunze patrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- sare si piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Pulpele se curata si se fierb aproximativ 30 de minute, dupa care se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crusta. Un amestec “nisipos” din pesmet, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, ulei, sare si piper. Astfel se obtine crusta “magica”!
Ouale se bat separat, cu putina sare.
Se trec copanelele prin ou, ulterior prin amestecul “magic”. Se aseaza apoi intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 de minute, la 175 grade C. In functie de cuptor, timpul de coacere poate fi diferit, dar se pot verifica pe parcursul coacerii. Invelisul trebuie sa fie usor crocant iar interiorul sa ramana fraged.
Le-am servit alaturi de dovlecel si ciuperci, facute in aceeasi crusta, si piure de cartofi.
Pofta buna!
Parteneri
FRANKE ajutor de nadejde in bucatarie!